Ampliant eines de coneixement:

D’ençà de la creació d’aquest blog editorial, també va començar la feina d’un centre de documentació, feina bàsicament que consistia en posar tot el que hi havia escampat per casa en una sola habitació. Feina que ja va ser presentada farà un temps. ( https://orimiro78.com/2016/09/15/nou-espai-de-coneixement-sobre-la-guerra-civil-espanyola/ )

Doncs bé, aquest centre de documentació ha seguit creixent, incorporant-se llibres nous, alguns de Martínez Bande, altres d’aviació o marina, a més d’afegir-se a ells altres sobre unitats especifiques o voluntaris. Feina que ben segur tard o d’hora notareu en les publicacions.

Però no us penseu que aquesta feina d’enriquir el centre de documentació ha estat només de llibres, ja que moltes vegades veient un objecte posem proporció al descrit en llibre…o a través de l’objecte ens podem permetre investigar algunes coses. Entrades recents com poden ser obstacles per guals o carreteres, cartells i un obús buit que es va torçar amb l’impacte, explicant ell la resistència dels materials contra aquest tipus d’explosius, sent aquest cas un dels exponents de màxim exponent de resistència.

En fi, que seguim creixent, i seguirem creixent per vosaltres, per col·laborar en l’esforç del coneixement del conflicte del 1936 al 1939, tot contribuint a posar llum allà on hi ha hagut massa fosca. Tot agraint a diversos col·laboradors les seves aportacions en forma de cessió o venda.

Actual panorama que presenta la zona de documentació. Podent-se apreciar part de la zona de creació d’uniformes per recrear.

22 de Desembre de 2016.

No Comments

Leave a Comment