Hem colaborat a Ebre 38 descrivint alguns principis bàsics de recreació,

Les activitats de recreació històrica a l’entorn de la Guerra Civil Espanyola han estat des dels inicis del segle XXI una pràctica en augment. Tanmateix la qualitat d’aquestes activitats ha estat desigual. L’article parteix de la base que la qualitat d’una recreació es fonamenta, en bona part, en la versemblança, autenticitat o credibilitat dels uniformes i equipaments dels recreadors. Es valoren els principals tòpics que sovint han devaluat la recreació d’aquest període i es donen indicacions i instruccions, a manera de «guia de bones pràctiques» per tal d’assolir activitats amb nivell, sobre tot per a les persones que es volen introduir en aquest món. També es reflexiona sobre els processos de documentació i els criteris de selecció de material a fi de plantejar amb correcció activitats iniciàtiques en aquest camp.

 

Pica damunt la pàgina per descarregar l’article de Ebre 38, Revista Internacional de la Guerra Civil.

Pàgina de l’article.

No Comments

Leave a Comment