Que ha fet Recreació Guerra Civil i Patrimoni junts aquest Gener de 2018.

Com ja heu notat, l’acció d’aquesta pàgina passa per allà on troba lloc, i es que mai se sap on es pot aplicar el missatge de Recreació i Patrimoni Junts. Aquest ja el coneixeu, la Recreació històrica es el complement del patrimoni històric de Guerra Civil. Deixant clar el que ja sabem, que tots som xarxa i tots podem aportar.

CESUB:

Creació d’una xarxa que amplia i integra dins seu el blog amb el que es manegaven. A base de WordPress, Twitter i Instagram. Es calcula creixement lent a causa del volum de l’associació, però hi ha projecte.

Al mateix temps, aquesta xarxa podria ser una de les responsables d’haver quasi doblat l’assistència en les jornades de memòria del 19 al 21 de Gener de 2018. Seguibles a través del hastatg #jornadesmemoriacesub, fent-se una entrada després al WordPress que ho explica. Aquest article ha estat escrit a dos mans, integrant dos estils.

ENLLAÇ A PÀGINA

ENLLAÇ A ARTICLE

REGIMENT PIRINENC

Hem actuat en dos línies, portant recreació al patrimoni de Subirats en la Jornada Històrica i en la recerca de documentació per aquesta associació, de la qual compartim projecte i els portem la xarxa des de la seva creació.

Recreació a Subirats:

Com l’any passat des de Regiment Pirinenc hem rebut el control de la ruta escenificada, ampliant en escenes i pujant l’aposta en quan al representat. Repetint el niu de metralladora i afegint una centraleta de telefon i una miliciana de cultura.

Aquest projecte no hagués pogut ser possible sense XV Brigada ni Didpatri.

ENLLAÇ A ARTICLE

La recerca de documentació:

El premi a quasi dos anys de recerca de testimonis ha donat premi, però com passen les bones coses…concentrada en una setmana. Han arribat nombroses fotos inèdites del regiment, totes elles espectaculars.

A més s’ha tingut accés a un diari també inèdit, aquest, serà digitalitzat com les fotos i estudiat.

Òbviament, no espereu resultats immediats, aquestes coses volen temps.

DIDPATRI

Seguim portant la xarxa @didpatri en els seus aspecte de Twitter i Instagram, coordinats amb la resta, tot promocionant les seves exposicions i altres projectes. Hastag #didpatriexposicions

Sota les Bombes a Tarragona

Pere Català i Pic a Granollers

Megalitisme a Castelló d’Empúries

Neandertals a Prat de Llobregat

A més, s’ha aconseguit una molt bona escenificació per a Subirats amb la Milícia de la Cultura, ampliant la recreació més enllà del típic soldat armat. Seguirem explorant noves línies de recreació pensant en col·laboracions amb altres associacions.

PÀGINES PERSONALS ORIMIRO78 I NOTES DE CAMP

ORIMIRO78.COM

Dos articles que amplien ja una llarga llista.

Una nova critica de llibre que amplia la nova modalitat estrenada l’any passat, sent el quart llibre en rebre critica.

ENLLAÇ A ARTICLE

El segon articles es relatiu a l’aeròdrom d’Alfés, exploració explicada en clau temporal que inclou re-visitar antics llocs i noves exploracions.

ENLLAÇ A ARTICLE

NOTES DE CAMP

Espai iniciat a finals d’any passat que serveix d’expositor de les notes de camp sorgides de les exploracions a patrimoni, aquesta va rebre una forta aportació d’entrades inicial, ara ja suavitza. Aquest més ha rebut set entrades i són:

SAELICES

BALUARD DE FLIX

TRINXERA DE PLÀ DE RABADÀ

REFUGI ANTIAERI DEL RIU LLASTRES

GUINGUETA D’ANEU

PORT DE VALLCARCA

AERODROM DE VIDRERES

 

PROJECTES DE FEBRER

Repetir la presencia al cap de setmana de raquetes de Vall Fosca, creant hastag #raquetesvallfosca per crear album colectiu.

Nova exploració de patrimoni, per definir.

Repetir i ampliar presencia a la cursa dels Biberons de Pinell de Brai, coordinant Regiment Pirinenc i Didpatri.

Participació en la filmació del documental del Regiment Pirinenc.

Oriol Miró Serra.

6 de Febrer de 2018.

No Comments

Leave a Comment