Que ha fet Recreació Guerra Civil i Patrimoni junts aquest Febrer de 2018.

Que ha fet Recreació Guerra Civil i Patrimoni junts aquest Febrer de 2018.

Com ja heu notat, l’acció d’aquesta pàgina passa per allà on troba lloc, i es que mai se sap on es pot aplicar el missatge de Recreació i Patrimoni Junts. Aquest ja el coneixeu, la Recreació històrica es el complement del patrimoni històric de Guerra Civil. Deixant clar el que ja sabem, que tots som xarxa i tots podem aportar.

CESUB:

Amb la pàgina ja creada, aquest mes ha estat de sosteniment de les xarxes secundaries, fent un parell d’entrades a Twitter i Instagram.

Aquesta vegada la activitat ha vingut per la visita guiada del tercer diumenge de mes, on una parella va poder conéixer les trinxeres del CIUDEB, creiem amb resultat força satisfactori.

Imatge presa després de la visita, el guia uniformat com es costum des de fa uns mesos

També s’ha aportat material de difusió com la revista Ebre 38 per a la venda dins del museu.

REGIMENT PIRINENC

Mes intens en tots els aspectes. Memòria, filmació i recreació.

Per la banda de la memòria vam tancar la possibilitat de digitalitzar el quadern on el tinent Sala anotava les seves vivències fins el moment de morir. Aquesta aportació ha estat possible gràcies a la confiança dels seus nebots amb nosaltres.

Això unit a les fotografies de Elisenda Prat ha significat una aportació a la memòria del regiment que encara ara estem estudiant, i sospitem que trigarem.

ACCÉS A ARTICLE

En l’aspecte filmació s’ha aprofitat la ja tradicional raquetada de Vall Fosca per gravar escenes de combat i maniobres per al documental que estem enllestint. Per a tal funció es va comptar amb la també associació de recreació PRIMERA LINEA, aportació de gran valor i gran professionalitat.

Foto de grup un cop acabada la sessió de filmació

Tots ells es van quedar a la raquetada del diumenge, complementant així un cap de setmana de convivència entre recreadors i public general.

Recreadors i no recreadors junts, tots ens necessitem

Com a recreació hem aportat el nostre granet de sorra a la V Cursa dels Biberons, igual que l’any passat. Si l’any passat va anar un company que va acabar la ruta, aquest any han estat dos que han aprofitat la ruta per provar equips nous o restaurats. També hem comptat amb la companyia d’un estudiant de Didpatri i un company de Primera Linea que han ampliat la nostra patrulla a quatre.

Preguem disculpes al quart membre de la expedició. Vam tenir el descuit de no fer-nos la foto…

Tota una experiència d’arqueologia experimental, ja que dels vora onze quilometres que té la marxa n’hem fet pràcticament nou.

Altre cop recreadors i no recreadors compartim camí

DIDPATRI

Seguim portant la xarxa @didpatri en els seus aspecte de Twitter i Instagram, coordinats amb la resta, tot promocionant les seves exposicions i altres projectes. Hastag #didpatriexposicions

Sota les Bombes a ha viatjat de Tarragona a Sant Boi

Aspecte de l’exposició Sota les Bombes a Sant Boi de Llobregat

Pere Català i Pic a Granollers

Megalitisme a Castelló d’Empúries

Neandertals a Prat de Llobregat

En l’aspecte recreació hem estat a la V Cursa dels Biberons tot participant d’ella amb recreadors, aquests lluny d’estar estàtics han recorregut nou dels gairebé onze quilometres de la marxa. Podent provar així el comportament dels equips d’un soldat republicà en una marxa, entrant aquesta actuació en el terreny de l’arqueologia experimental.

PÀGINES PERSONALS ORIMIRO78 I NOTES DE CAMP

ORIMIRO78.COM

No hi ha nota de llibre, però això no vol dir que no s’estigui llegint. Les lectures a vegades són interessants, però no sempre amenes, i el llibre sobre el servei de Biblioteques durant la guerra es un d’aquests casos, estic aprenent molt, però les dosis són petites. No patiu que no paro.

D’altre banda, el que no ha fallat ha estat la exploració. I Castejón del Puente i Montsó van complir de sobres l’esperat. Una línia de trinxeres que va combinar zones restaurades amb zones inexplorades, tot acabant per una magnifica bateria de canons sota el sempre espectacular Castell de Montsó. El seu article no us decebrà.

ACCÉS A ARTICLE

Aspecte de les bateries artilleres de sota el Castell de Montsó

NOTES DE CAMP

Marcat sobretot per la visita a Castejón del Puente, primer es va penjar un primitiu esquema de les fortificacions de Fraga, que malauradament no va donar temps a visitar.

Després fou penjat l’esquema de la zona de Castejón del Puente.

Mostra de nota de camp de Castejón del Puente

ESQUEMA FRAGA

ESQUEMA CASTEJÓN DEL PUENTE

LA NOVETAT: RETALLSDERECREACIÓGCE

Projecte de Instagram, també de creixement lent ja que es basa en el rescat de lectures o imatges merament informatives sobre la recreació.

En aquest perfil ja hi podeu trobar una quantitat raonable de retalls de textos que poden ajudar al recreador de guerra civil, tot ajuntant una foto de l’equipatge que pot generar un cap de setmana.

ACCÉS A PERFIL DE INSTAGRAM

Com veieu no es un perfil per mostrar recreacions, però si un per mostrar el que es pot recrear i que comporta.

PROJECTES DE MARÇ

Ultima sessió de gravació del documental del regiment Pirinenc.

Exploració o documentació d’alguna zona tot aprofitant la setmana santa.

Suport als actes que organitza o col·labora el CESUB

 

Oriol Miró Serra.

6 de Març de 2018.

No Comments

Leave a Comment