REGLAMENTO TÁCTICO DE INFANTERÍA de 1929 – Edición 2020

Segon lliurament

Amb aquest segon lliurament del Reglamento Táctico de Infantería de 1929 – edició 2020, continuem amb la instrucció individual del soldat. Al lliurament anterior, es recollien els articles relatius a la “Instrucció sense armes”; en aquest, comencem amb l’apartat de la “Instrucció amb armes”, els primers articles del qual es refereixen a les armes més comunes a la tropa – el fusell i el mosquetó.

Estan descrites les posicions bàsiques, seguides dels denominats “moviments amb uniformitat”. Reconeixereu doncs, en aquesta segona part, les postures i moviments més habituals en els esdeveniments de recreació … i possiblement, descobrireu alguna cosa que no sabíeu.

Per exemple, ens trobem que en l’article que descriu la posició de «descanso en su lugar», es detalla que aquesta posició s’ordena amb les veus «En su lugar – descanso», mentre que en les recreacions, d’altres veus més modernes, i anacròniques, són molt comuns, com ara «Descansen – ar». No només això, sinó que s’especifiquen DUES posicions diferents, que depenen de si el soldat està armat amb un fusell o un mosquetó, i no obstant això, els recreadors solen adoptar sempre la corresponent al mosquetó, independentment de l’arma que portin, sens dubte a causa de la influència de les regulacions de la postguerra.

Pica sobre la imatge per accedir al manual

Us recordem que l’estructura y contingut dels diversos apartats és el reglamento de referència; inclou el text original, del qual, els articles que hem considerat de major interès per al recreador estan il·lustrats amb les nostres fotografies, complementades amb anotacions, per tal de fer aclariments.

Ja en preparació la propera entrega, en el que començarem a desenvolupar els moviments d’instrucció amb armes “sense uniformitat”.

REGLAMENTO TÁCTICO DE INFANTERÍA de 1929 – Edición 2020

Versió Castellana