Editorial

Recreació Històrica, Patrimoni, fins I tot Reflexió Política.

Aquest any fa 80 anys del cop d’estat a un govern democràtic, cop que va derivar en una guerra civil de gairebé 3 anys que deixaria nombroses restes. I no només materials.

Aquest patrimoni te tres vessants: El Patrimoni material, la Recreació Històrica, i algunes traces de política actual. I en aquest espai hi trobareu els tres, ja sigui en forma de serveis o publicacions més o menys periòdiques.

El patrimoni material es obvi, des de velles trinxeres a museus, passant per diverses categories I qualitats. Aquí hi trobareu articles que us en descriuran alguns casos.

Recreació Històrica, potser menys obvi i un punt agosarat, però des d’aquí es defensarà la utilitat d’aquesta activitat cultural, com a cura d’una ferida que sabem que mai s’ha tancat del tot.

Reflexió Política, Si, aquells vells conflictes segueixen, com arrels d’altres més actuals. I es que tal com la guerra tenia uns orígens, alguns dels actuals tenen el seu origen en el conflicte del 1936 al 1939.

Es amb aquestes idees que neix 36 – 39, Restes de la Guerra Civil. Publicació que a més us mostrarà i animarà a participar de rutes i activitats, tot desitjant que descobriu un món més extens del que molts pensem.

Tots hi esteu oberts a participar sempre i quan hi hagi un equilibri. Sent aquesta una invitació a oferir els vostres continguts cara a futurs números.

Sis seran les categories que hi trobareu. Editorial, Recreació Històrica, Patrimoni, Reflexió Política, Presentació d’entitats o persones i Notes. Totes elles amb el seu caràcter. Categories omplertes amb una mescla d’articles antics en data però vigents encara, i articles de nova creació que aportaran aquell punt d’actualitat necessària en tota revista.

Així doncs…Benvinguts a aquesta aventura.

A més, i com a complement un de l’altre…des d’aquí podreu demanar Xerrades i Recreacions. Tot obrint aquesta experiència cultural a una experiència molt més participativa. No dubtis a passar per contactes i preguntar-ne les condicions.

Oriol Miró Serra.

Pàgina personal de l’editor.

22 de Juny de 2016.

Coneixereu aquest món des de dins.

Coneixereu aquest món des de dins.