Que es aixó?

Recreació Històrica, Patrimoni, un camí comú per revigoritzar la història.

Recreació històrica i Patrimoni junts? Això pot ser

La resposta clara es un Si com una catedral, de fet quasi diria que estan obligats a conviure si els dos volen reeixir en un món que tendeix a oblidar les “coses minoritàries”, quan no titllar-les de “frikades”.

I si bé aquest projecte va néixer aviat farà tres anys, i ha passat per diferents graus d’activitat, la seva idea ha estat viva, ja fos en el món digital o en el món real.

Si us fixeu…hem dit dos àmbits de treball, el món digital i el real, ja que certament l’un necessita de l’altre. I es per això que combinem els canals ara existents (Pàgina, Instagram, Twitter) amb la presencia en actes físics on creiem que aquesta idea pot encaixar, associant-nos quan calgui a associacions que estan disposades a escoltar i deixar créixer el projecte, i com no n’aprenem d’elles, ja que quatre ulls hi veuen més que dos.

Que necessita aquesta idea per evolucionar? Col·laboració es la resposta, ja que molt sovint la gestió del patrimoni es pública, privada o mixta, i per més ben dotada que estigui no sol disposar del concepte de recreació històrica.

I les associacions de recreació històrica es basen en gent apassionada per la història, coneixedora del potencial del patrimoni físic, per bé que, com es lògic, no solen tenir-ne a disposició.

Es per això que diem que la col·laboració entre aquests dos aspectes es necessària i imprescindible, convidant-te a tu, lector d’aquestes línies a preguntar-te si pots participar d’aquesta idea, sense importar la banda en que estiguis, si hi ha voluntat segur que es troba la manera de combinar voluntats.

Convertint-se aquest espai en una mena de coordinadora que pot arribar ben lluny.

Que podem oferir es molt clar, des de ajudar-te a trobar recreadors a gestionar-te xarxes per arribar a la gent. Experiència ja adquirida com podràs comprovar en aquesta pàgina. Sumant-se a elles les visites físiques ja en vigor, xerrades i assessoraments realitzats.

Com veus, un intercanvi on tots caminarem pel mateix camí, creixent alhora que veiem com creix el respecte per la nostra memòria històrica, i més en especial la del període 1936-1939, per bé que altres projectes no són gens menyspreables, tot es qüestió de parlar-ne.

Oriol Miró Serra.

Pàgina personal de l’editor.

22 de Maig de 2019.

Coneixereu aquest món des de dins.

Coneixereu aquest món des de dins.