Que es aixó i qui som?

Recreació Històrica, Patrimoni, un camí comú per revigoritzar la història

Recreació històrica i Patrimoni Històric han d’anar junts, es el destí, són dos parts d’una relació simbiòtica destinada a entendre’s.

Però, i anant per parts, recreació històrica es un concepte, es el fet d’ensenyar el passat a través d’un viatge al temps temporal, mostrat per un recreador o associació de recreació històrica que destina energies, temps , estudis i recursos a explorar el passat a través de les vivencies que proporcionen els materials i activitats del temps que recrees. I aquesta recreació tant pot ser civil com militar, per bé que a molta gent la primera que li ve al cap es la militar.

A més, aquest recreador o associació, vol arribar a la gent, sent per uns moments un mestre, qui sap si més atractiu que els medis tradicionals. Medis tradicionals com poden ser llibre o documents (gràfics o escrits), que no heu de desmerèixer, ja que han estat la font de coneixement del mestre efímer que heu trobat fa poca estona.

I aquesta recreació/classe necessita un bon escenari, que ben cert que pot ser qualsevol amb condicions per acollir gent, però, que hi ha millor que un element patrimonial per encabir un recreador.

Una trinxera no deixa de ser un forat a terra, però si hi posem un recreador adquireix una màgia que crea un portal al passat. I us imagineu que de sobte apareix un excursionista «com els d’abans» en la vostra ruta matinal? Doncs això també es recreació, ja que també us portarà al passat per uns moments. També podem recuperar un vell ofici, amb eines ja perdudes o quasi en desús, sent, a la pràctica, recreació històrica també.

Mireu si hi ha casos de recreació, i aquestes tres han aparegut a «primer cop de cap», i es que hi ha tantes maneres com persones i associacions en estreta col·laboració, persones i associacions que citem ara.

Som part o col·laborem activament en el projecte Recreació i Patrimoni Junts:

Xarxes pròpies:

IG @retalladerecreaciógce

YOUTUBE Recreació i Patrimoni Junts

TW @ConeixerG

FACEBOOK Recreació i Patrimoni Junts

PDF DE PRESENTACIÓ

ENTITATS AMIGUES I COL.LABOADORES

Associació Recreació Històrica Montserratí

Centre d’Estudis de Subirats (CESUB)

Didpatri UB

Grup de Recreació XV Brigada Mixta

Grupo de Recreación El Comité

Grupo de Recreación Primera Linea

Grup de Recreació Gesta Regonrum

COL·LABORADORS

Pep Gallardo Conill

Oriol Miró Serra

Diego Muñoz Fe

Bernat Pizà Castellà

Marc Seriol (Marcmarkhus)

Esther Alquezar

Natalia Dudina

PROVEÏDORS

Artixoc

Cueros de Guerra

Molècula. Xarxa de professionals en Museografia.

I aquí hi podries estar tu…

Oriol Miró Serra, editor i creador de la pàgina.

17 de Setembre de 2022.